Categories > Theatre > Shakespeare > SSO: Større Skriftlig Opgave

Indledning

by Joy 0 reviews

The introduction of the paper.

Category: Shakespeare - Rating: R - Genres: Drama,Romance - Published: 2008-04-27 - Updated: 2008-04-27 - 284 words

0Unrated
Indledning”The love I bear thee can afford
No better term than this: thou art a villain.
[…]
Boy, this shall not excuse the injuries
That thou hast done to me. Therefore turn and draw.”


Lyder det bekendt? Kunne det have været del af en situation i Danmark for ikke så forfærdelig mange år tilbage?
Ordene bliver på lærredet udtalt af John Leguizamo i rollen som Tybalt i Baz Luhrmanns udgave af Romeo og Julie. Romeo er lige kommet fra sit og Julies bryllup for at slå sig til sit slæng og fortælle dem de gode nyheder. Romeo og Julie kommer fra hver sin familie, der er byens rivaliserende klaner – og Tybalt er Julies fætter. På det tidspunkt i historien har Romeo trådt Julies familie hårdt nok over tærene til, at Tybalt og Abra opsøger ham.
I sin filmatisering, ”Romeo + Juliet”, har Baz Luhrmann forsøgt at modernisere Shakespeares kærlighedsdrama. Spørgsmålet er, om det er lykkedes ham, og hvorfor?

Som udgangspunkt i filmhjemmesiden Internet Movie Database og Wikipedia vil jeg undersøge forskellige aspekter af filmen: Våben, brugen af vand og racemæssige forskelle. Jeg har lånt lidt godt og blandet på biblioteket om Shakespeare og våben som jeg vil se igennem, og derudover har jeg stykket i bogform, som jeg vil bruge som guide igennem filmen. Men allerførst skal filmen ses igennem for detaljer – med størst fokus på scener, der indeholder vand, våben, slåskampe/vold og død. Det er i disse scener, der er størst symbolik mht. det, der har fanget min interesse: våbnene, vandet, religionen, forskellen på familierne og æresbegrebet.
Sign up to rate and review this story